let us
be your
guide

U bent hier

Aantrekkelijk Antigua

Het koloniale Spaanse verleden is onmiddellijk voelbaar wanneer u de hobbelige straten van Antigua bewandelt. De stad staat op de UNESCO werelderfgoed lijst en ligt op amper een uur rijden van de hoofdstad Guatemala City. Omringd door actieve vulkanen en Indiaanse Maya dorpen met kleurrijke markten en koffieboerderijen, maakt een niet alledaagse sfeer zich van u meester. De imposante architectuur en kunst behoren tot de beste in Centraal Amerika. Het gehele jaar is het volop genieten van een zacht landklimaat in zowel de stad als de prachtige omgeving.

Lava in Pacaya

In Pacaya is het mogelijk om dichtbij de lava te komen. Vanuit Antigua is deze omgeving goed te bereiken met een wandeling van anderhalf uur. Gelukkig kan dit ook per ‘paarden-taxi’. De chauffeur nodigt u vriendelijk uit in zijn beste Spengels (Spaans/Engels) met hem en zijn beste vriend een ritje te maken om iets bij te verdienen.

Chichicastenango op zijn best 

U kijkt uw ogen uit op deze wekelijkse markt waarbij bijna alle Indiaanse dorpsbewoners uit de omgeving in hun traditionele klederdracht afzakken naar het dorp Chichicastenango, kortweg Chichi genaamd. Sla de maskerfabriek, het museum Rossbach, het kerkhof, het klooster en het maya altaar Pascual Abaj niet over. Hier is de Popol Wuh, het heilige boek van de Maya’s, gevonden. U raakt onvoorwaardelijk verknocht aan dit land en haar rijke historie.  

Het smaakt naar meer 

Het grote kratermeer Atitlan wordt omringd door vulkanen. De dichtbij elkaar liggende indianendorpjes kennen ieder afzonderlijk eigen klederdrachten. Het driehonderd meter diepe meer onthulde na ontdekking in 1996 het vroegere land van de Mayas: Samabaj. Deze gezonken stad is meer dan 1.700 jaar oud. De overblijfselen laten zich goed ontdekken door middel van een duiksessie. Het is de moeite waard het museum te bezoeken in Posada de Don Rodrigo in Panajachel voor een nadere kennismaking met de geweldige Maya cultuur.

Even cultuur snuiven…

Antigua is al meer dan 250 jaar de op drie na grootste stad van geheel Centraal Amerika. Een stevige aardbeving in 1773 heeft de stad grotendeels verwoest, waarna in rap tempo vele kloosters en kerken zijn herrezen. Tegenwoordig is de sfeer zeer gemoedelijk: veel restaurantjes, leuke koffiehuizen en boetiek hotels, veelal opgezet in voormalige kloosters. De jaarlijkse paasweek is een heuse spirituele ervaring, met tientallen processies gebaseerd op eeuwenoude tradities.

Ook een nootje?

Op slechts twintig minuten rijden van Antigua vindt u een niet alledaagse boom: de Macadamia. De noten van deze boom zijn niet alleen om te smullen (al dan niet met een chocoladelaagje), zij worden tevens gebruikt als basis bestanddeel in de lokale schoonheidssalons. De Macadamia boerderij Valhala is een unieke ervaring en combineert natuur met landbouw op een ludieke manier. De perfecte omgeving om uzelf eens goed te verwennen!