let us
be your
guide

U bent hier

Buenos Dias Buenos Aires

Buenos Aires is niet alleen de hoofdstad van Argentinië, maar ook het economische en culturele centrum van het land. Met bijna 12 miljoen inwoners is het de grootste stad in Argentinië. Aangezien Gran Buenos Aires bijna een derde van de Argentijnse bevolking huisvest, overheerst het met zijn economie de rest van het land. Buenos Aires staat bekend als het Parijs van het zuiden dankzij talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking. Deze bestaat uit inwoners van Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst. Het gematigde klimaat kent milde winters en zeer warme zomers (vooral in januari en februari).

Koffietijd!

Maak uw eigen taartje met koffie in café Tortoni. Dit café is dé ontmoetingsplaats voor intellectuelen. Vroeger kwamen er mensen zoals de beroemde Tango zanger Carlos Gardel en Jorge Luis Borges, de vader van de Argentijnse literatuur. Het was en is nog steeds de stamkroeg van vele lokale politici en artiesten. Een zachte gloed straalt van de kroonluchters over de altijd gepolijste tafels stammend uit 1858.   

Pony Polo in Pilar

Na het ontbijt in uw hotel rijdt u naar Pilar waar u leert pony polo spelen. Polo is een balsport te paard; met een mallet moet u proberen de bal in het doel van de tegenstander te slaan. U helpt mee met het zadelen, bandages ter bescherming van de benen aanleggen en de staart inbinden zodat de polostick er niet in verstrikt kan raken. Na een echte boerenlunch op de boerderij zal een professionele polo speler u de kneepjes van het spel uitleggen en mag u zelf spelen.

Tango voor 2

De tango kent haar oorsprong in de sloppenwijken en is ongetwijfeld één van de meest bekende dansen uit het land. De dansles wordt gecombineerd met de fascinerende uitleg over het leven van Evita Peron, vrouw van de toenmalige president Peron. Ze werd bespot door de grandes dames en verkeerd begrepen door het militaire gezag. Echter na de 2e Wereld Oorlog werd zij het symbool van een rijk Argentinië, vol trots en hoop. De historie van tango en Evita gaan hand in hand.

Fietsen en wijnen

Fiets door de stad en bezoek de belangrijkste plekken van Buenos Aires. Uw gids vertelt u alles over de geschiedenis en monumenten en u stopt onderweg voor een kleine picknick bij de rivier. Daarna fietst u door naar het Ecologische Reservaat Costanera Sur om de inheemse flora en fauna te bewonderen. Eindpunt van de tocht zijn de historische kelders van El Querandi, waar u de overheerlijke Argentijnse wijnen kunt proeven.

Voor vrouwen alleen

Geniet van een middag cultuur met een lokale kunstenaar die u de meest hippe en moderne buurten laat zien. Palermo is dé plaats waar je moet zijn voor design, kunst, mode, maar ook traditionele dingen zoals oude bomen en vernieuwbouw van pittoreske oude huizen. U eindigt deze dag in het Fortabat Collection Museum, welke bekend staat om haar grote schare juwelen en schilderijen. Allen gemaakt door vrouwen. Een smakelijk vieruurtje zal worden geserveerd in het restaurant van het Evita Museum.