let us
be your
guide

U bent hier

Groots Genève


Genève is het grootste dorp ter wereld met een kosmopolitische uitstraling in een unieke omgeving. Elke bezoeker wordt overdonderd door haar schoonheid. Genève is de thuisbasis van het Europese hoofdkwartier van de Verenigde Naties. Het staat bekend om de kwaliteit van het leven en is een lust om te ontdekken. Dankzij een rijk verleden, een prachtige natuurlijke omgeving en een uitstekend assortiment van fijne eetgelegenheden is de kleinste stad ter wereld een grote speler op de internationale reismarkt. Genève biedt zowel in de zomer alsmede de winter aktieve in- en outdoor activiteiten. De maanden mei tot oktober zijn warm en aangenaam voor een bezoek aan de stad en november tot april is een uitgelezen periode voor fijne sneeuw activiteiten.

Schatten in de oude stad


Ontdek de oude binnenstad van Genève, die in het teken staat van de Sint Peter's, een centrum van de Reformatie. Verken de smalle straatjes met hun schaduwrijke terrassen, thuisbasis van tal van schatten uit de geschiedenis van Genève, te voet of per Segway. Bezoek de Mur de la Reformation, een monument voor de mensen die van Genève een ‘protestants Rome’ hebben gemaakt. 
Wandelen door de wijngaard


Ontdek het prachtige landschap van Genève door middel van drie fascinerende en didactische routes die zijn samengesteld en gecombineerd: wijnbouw, natuur en de lokale producten. De wijngaarden loopt kruiselings door Genève, de op twee na grootste wijnproducent van Zwitserland. De drie routes zijn voorzien van informatieborden die de druivensoorten van Genève introduceren. 


Neem de tijd!

Met de Geneva Watch Tour ondergaat u de rijke geschiedenis van het horloges maken. Deze industrie kenmerkt de stad en openbaart zich door een honderdtal boetiekjes en een tiental monumenten.


Vliegen als een vogel

Maak de grote sprong: u stijgt op in Frankrijk en landt in Zwitserland! U gaat op weg naar de berg Salève voor een tandemvlucht met een ervaren paraglider. Vanuit de lucht kunt u Genève bewonderen met haar prachtige meer en de Alpen als achtergrond. Wees gerust, u zit vast aan een professionele piloot die u graag de mooiste plekjes laat zien. Geniet van de verbluffende schoonheid van de stad onder u.  


Cruise & relax 


Vaar mee over de wateren van Genève naar Lausanne, de perfecte ontspanning voor een paar uur of een hele dag. Weg van alles in het hart van al het natuurschoon. De cruise brengt u naar Lausanne en uiteraard weer terug met de mogelijkheid tot uitstappen onderweg. Geniet van het authentieke interieur van het schip en het gladde oppervlak van het water wanneer u de oversteek maakt naar het prachtige middeleeuwse stadje Yvoire aan de Franse kant van het meer.