let us
be your
guide

U bent hier

Groots Guadalajara

Guadalajara ligt in de staat Jalisco, een uur rijden van Mexico Stad. Het is de meest traditionele staat in het land, bakermat van Mexicaanse iconen als de Tequila, de Mariachi (Mexicaans straat orkest) en de Charrería (Mexicaanse rodeo). Deze geweldige stad bestaat sinds 1542 en kent een rijke cultuur en geschiedenis. Traditie en modern komen hier samen. Het biedt lenteachtig weer het gehele jaar door, fantastische monumenten en charmante straatjes vol met prachtige koloniale architectuur. De inwoners zijn er warm en vriendelijk. Een bezoek aan Jalisco en Guadalajara is een onvergetelijke ervaring die al uw zintuigen zal prikkelen.

Hot, hot, hot


Mexico staat internationaal bekend vanwege haar kruidige ​​en overheerlijke gastronomie. De restaurants in Guadalajara behoren tot de beste van de wereld. U leert over het meervoudig gebruik van maïs en de grote verscheidenheid aan chilipepers. Een bezoek aan Jalisco is niet compleet zonder het proeven van de prachtige pozole, birria en de traditionele tortas ahogadas.


Paard en wagen


U zult genieten van de majestueuze koloniale architectuur wanneer u met paard en wagen langs de World Heritage Building, de kathedraal en het Degollado theater rijdt. Ondertussen hoort u alles over de geschiedenis en vele legendes van de stad. Daarna bezoekt u in de binnenstad een traditionele cantina met meer dan 100 jaar geschiedenis. U maakt kennis met de lokale bevolking die u graag hun lokaal gebrouwen drankjes aanbieden.


Mexicaanse keramiek


De districten Tonala en Tlaquepaque, op slechts twintig minuten van het centrum, zijn de bakermat van de Mexicaanse keramiek. Unieke plekken waar het autoluw is met volop leuke winkeltjes, galeries en traditionele Mexicaanse restaurants met heerlijke Tequila en live Mariachi muziek. U neemt deel aan een workshop met Paco Padilla, een erkende ambachtelijke muzikant, die u de techniek van het pottenbakken leert terwijl hij muziek maakt.Tequila spoor


In Guadalajara stapt u aan boord van de trein die rijdt door het indrukwekkende agave landschap met traditionele live muziek en tequila proeverijen. Jose Cuervo en Herradura zijn slechts enkele van de vele distilleerderijen waar u het destillatieproces van deze nationale iconische drank zal aanschouwen. U geniet van het Blauwe Agave landschap, een World Heritage Site, gevolgd door een traditioneel Mexicaanse banket.Uniek onderkomen


Haciënda's, elk uniek en anders, zijn landgoederen van weleer die de eeuwen hebben doorstaan​​. U zult de cultuur en tradities van de inwoners ervaren, de meest authentieke Mexicaanse gerechten proeven en luisteren naar de verhalen geïmpregneerd met legendes, mythen en fantasieën.