let us
be your
guide

U bent hier

Hip Leipzig

Is Berlijn te groot, Hamburg te duur en München te arrogant? Dan is Leipzig de perfecte bestemming voor u. De stad is aanzienlijk opgebloeid sinds de Duitse hereniging in 1990 en is uitgegroeid tot een moderne stad voor veel creatieve jongeren. Vele historische gebouwen van honderden jaren oud zijn zeer fraai gerestaureerd en de ontwikkeling van de ingenieuze infrastructuur is met grote passen doorgevoerd. Leipzig is nu een economisch centrum in Duitsland met een prominent opera gebouw en een spannende party- en kunst-scene.

Alternatieve route

Wij laten u bepaalde gebieden van Leipzig zien, die u nooit zelf zou kunnen ontdekken. U hoort indringende verhalen van diverse prominente inwoners; waarom wonen en leven zij in Leipzig en waarom zij - toentertijd - voor deze hebben stad gekozen. Interessante levensverhalen van markante mensen op prachtige locaties vallen u ten deel.

Culinair Leipzig

Het zuiden van Leipzig staat bekend om de diversiteit aan barretjes en een levendige club-scene. Op de beroemde KarLi straat, vindt u een mix van 'woonkamer-bars' en restaurants met zeer smakelijke en innovatieve gerechten. U bezoekt 3 verschillende eetgelegenheden, elk goed voor een aperitief, een hoofdmenu en een dessert. Eet smakelijk!

'Stad van boeken'

Leipzig staat bekend als het literaire metropool van Duitsland. U volgt het spoor van auteurs, uitgevers en drukkerijen die de reputatie van Leipzig als boekenstad hoog houden. Bezoek plaatsen waar Theodor Mommsen, Erich Kästner of uitgevers als Brockhaus en Reclam werkten. Deze toer kan voor de liefhebber worden gecombineerd met een grafische workshop. 

Volg het notenspoor

Door het rijke muzikale verleden van de Bach-stad Leipzig is er een ‘notenspoor’ uitgezet die per fiets, segway of te voet kan worden afgelegd. Het 'Leipziger Notenrad' is 36,6 km lang en omvat het Neues Gewandhaus (concertgebouw), de opera, het Bach-museum, de Thomaskerk, de Nicolaikerk, woonhuizen van Mendelssohn en Schumann, maar ook het beroemde café ‘Zum Arabischen Coffee Baum’, een plek waar de culturele elite van de stad sinds jaar en dag komt.

Porsche Leipzig Driving Experience

Tijdens een bezoek aan de Porsche fabriek in Leipzig kunt u zelf in een Porsche rijden op de testbaan of plaatsnemen als co-piloot naast een professionele coureur. De track beschikt over een 'F1' certificaat, hetgeen betekent dat de Formule1 auto's hier hun ronden kunnen testen: een spectaculair gezicht. Het parcours kent een aantal van 's werelds meest legendarische bochten en hoeken.