let us
be your
guide

U bent hier

Levenslustig Lima

Welkom in het land van de mysterieuze Inca's, het hoge Andes gebergte, de indrukwekkende regenwouden en de uitnodigende stranden. Of u nu wilt raften op een rivier of een Inca trail wilt hiken, het kan allemaal in dit prachtige land. Met een diversiteit aan landschappen en een grote varieteit aan flora en fauna. Peru kennen we natuurlijk van de goed bewaarde bezienswaardigheden waarin de geschiedenis van de indianen tot leven komt. De hoofdstad Lima is met 7 miljoen inwoners ook de grootste stad en is de perfecte start voor uw rondreis door Peru. Met drie geografische zones is sprake van even zo veel klimaattypen. De Peruaanse winter (in Juni tot en met September) is het droogste en daarmee het beste seizoen om Peru aan te doen.

Koningsstad

Wandel door downtown Lima en bezoek de belangrijkste architecturische hoogstandjes van de koninklijke periode inclusief het paleis en de kathedraal. Bezoek het Klooster van San Francisco met de geweldige kunststukken en de beroemde catacombes. Ook niet te missen: Casa Aliaga, een statig koloniaal herenhuis uit 1535 in originele staat.

Door het platteland

30 Kilometer ten zuiden van Lima bevindt zich het archaeologische complex van Pachacamac. Dit was de belangrijkste religieuze tempel van het continent. Peruanen reisden vele kilometers af om dit orakel om advies te vragen en Goden als de Zon, de Maan en de Pachacamac (maker van God) te aanbidden. We rijden door naar Hacienda Los Ficus, waar u kennis maakt met de elegante Peruvian Paso paarden en u tevens een ritje kunt maken.

Museum nacht

Bezoek de prive collectie van Don Rafael Larco Hoyle, uitgestalt in een prachtig oud herenhuis, gebouwd op de fundering van een pre-Inca tempel. Er zijn meer dan 45.000 stenen potten uitgestald en honderden stukken tapijt. U krijgt exclusief toegang tot de beroemde collectie van erotische kunst.

Thuis in de Peruaanse keuken

Peru staat bekend als toonaangevende en prijswinnende culinaire bestemming en wij tonen u met plezier de reden! Bezoek een lokale markt, begeleid door een Chef kok en kies de mooiste regionale produkten uit. Er volgt een kookles in een bekroond restaurant met proeverij, gevolgd door een typische Peruaanse lunch.

Shop till you drop

Geniet van een winkel toer die leidt door het kunstnijverheid centrum van Lima. Hier vindt u de beste lokale kunst gemaakt door experts. De gids leidt u door een wirrewar aan potten winkeltjes, tapijtzaken en juweliers waar goud en zilver wordt verkocht.