let us
be your
guide

U bent hier

Mooi Hanoi

Aan het einde van de oorlog werd Hanoi op 2 juli 1976 benoemd tot officiële hoofdstad van de Socialistische Republiek Vietnam. Sinds het begin van de geschiedenis van Vietnam is Hanoi het politieke en religieuze centrum. De stad heeft ca. 6,5 miljoen inwoners en is, na Ho Chi Minh-stad, de tweede grootste stad van het land met de status van een provincie. De stad ligt op de rechteroever van de Rode Rivier (Sông Hồng). De naam Hanoi is gegeven door Keizer Minh Mang in 1831. Ha betekent rivier en noi betekent binnen. Alles wat essentieel is voor de Vietnamezen komt samen in Hanoi. De stad heeft een vochtig subtropisch klimaat met een vochtige zomer en droge koele winter.

Poppen op het water ..

Bijna 1000 jaar geleden ontstond het poppentheater in Hanoi, een unieke Vietnamese uitvinding. Vandaag de dag worden de poppen bespeeld in een klein zwembad aan de voorkant het podium, begeleid door muziekanten. De show laat niet alleen het traditionele boerenleven zien, maar ook helden verhalen en de vreedzame kindertijd op het Vietnamese plattenland. Maak na de show backstage persoonlijk kennis met de poppenspelers.

Terug naar school

De Hanoi Kookschool biedt uitstekende, interactieve kooklessen aan, inclusief een bezoek aan de lokale markt. Neem deel aan een wandeltocht waar je kennis maakt met de fantastische eetcultuur op straat, beroemd om de bun cha (BBQ varken), plak rijst en pho (noedelsoep). Verkopers bezetten hele stoepen met hun gasbranders, kleine plastic stoeltjes met rijen lokale mensen. Geniet van de omgeving, geluiden en geuren!

Gala diner in de Tempel van de Boekenkunst

Omarm de cultuur en beschaving van Vietnam en geniet van een speciaal gala diner in de Tempel van de Boekenkunst. Een uit de 11e eeuw uitstekend bewaard gebleven juweel, met overdekte poorten en lage dakgoten. Het sprookjesachtige binnenhof van het complex maakt de Vietnamese ervaring compleet.

Voel je thuis in Sa Pa

Sapa is een aanrader voor een ieder die het Noorden van Vietnam wil bezoeken. Op een heldere dag zie je steile terrassen van rijstvelden, hoge levendige bergkammen en primitieve uit klei opgetrokken dorpen. Ervaar de onaangetaste levensstijl van de lokale bevolking waarbij de gastheer net zo nieuwsgierig is naar u als u naar hem.

Grotesk diner in Halong Bay

Halong Bay is een van de populairste toeristenbestemmingen van Vietnam en het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is gelegen op 165 km afstand van het centrum van Hanoi. In de baai liggen 2000 kalkstenen eilanden elk met dichte begroeiing op de top. Verscheidene eilanden zijn zelfs hol met enorme grotten. Wandel door de met kaarsen verlichte ingang van een spectaculaire grot en laat u betoveren. Het diner in de grot staat garant voor heerlijk eten, wat op onnavolgbare wijze gepresenteerd wordt in een unieke romantische setting.