let us
be your
guide

U bent hier

Nairobi, juweel van Kenia

Nairobi, de (safari) hoofdstad van Kenia is een aantrekkelijke en groeiende stad. De stad is gelegen aan de rand van de Athi Plains tegen de glooiende hellingen van Limuru in het Aberdares Gebergte, op slechts 140 km ten zuiden van de evenaar. De naam Nairobi is afgeleid uit het Masaai Enkare Nyrobi, wat wordt vertaalt als 'koud water'. Dit is de Maasai naam van de Nairobi rivier, die haar naam op haar beurt weer leent aan de stad. Het is echter in de volksmond bekend als de "Groene Stad in de Zon". Wat dacht u hier van een potje golf, waar uw enige handicaps de wilde dieren zijn en u tijdens uw afslag wordt betoverd door een groep olifanten bij de drinkplaats? In de juweel van Kenia is de temperatuur het gehele jaar door aangenaam.

Olifantmomentjes


U bezoekt het AFEW Giraffe Centre, waar u de beroemde Daisy Rothschild Giraffes (een bedreigde diersoort) in volle glorie kunt bewonderen. Zij lopen vrij rond op het terrein van de Giraffe Manor. Ontdek welke kleur een giraffe tong is! U vervolgt uw weg per 4x4 naar het Daphne Sheldrick Olifantenweeshuis, waar u van dichtbij kennis maakt met een olifantweesje en een baby neushoorn. Daphne knapt de weesjes op en plaatst ze terug in de natuur als de beestjes volgroeid zijn. De beheerder vertelt u alles over de olifanten, waar ze vandaan komen, hoe ze met elkaar omgaan en hoe ze leven.

Stijg op in de Masaai Mara

Het avontuur begint net voor zonsopgang. Vlammen komen uit de branders en geven licht en warmte in de duisternis. Als de eerste roze lijnen van de opkomende zon zichtbaar zijn, stijgen de opgeblazen ballonnen op. In de rieten mand krijgt u vanuit de lucht een spektakel aan flora en fauna te zien. De luchtstromen nemen u mee over de vlaktes van de Mara. Bij terugkomst wordt u getrakteerd op een glas champagne en zullen de branders dienst doen als fornuis voor de chef-kok, die uw ontbijt zal klaarmaken.

Over leven en overleven

Simpel leven en problemen oplossen, het uitgangspunt van het overleven is eigenlijk een hele ontspannende ervaring. Hoe overleef je in de Maasai Mara? U leert met beperkte middelen veel werk te kunnen verstouwen om het u aangenaam en veilig te maken. Er zullen veel aspecten aan bod komen in de bush zoals het vinden van water en het vinden van het (juiste) voedsel. Hoe maakt u vuur zonder lucifers of aansteker? Welke geluiden moet u in de gaten houden? Elementaire vaardigheden en wat te doen bij gevaar.

Koffie, bloemen en planten


Wist u dat de bloemen die in uw vaas staan waarschijnlijk geteeld zijn in Kenia? Of dat die perfecte groene bonen uit uw supermarkt zeer waarschijnlijk uit de Rift Valley in Oost-Afrika afkomstig zijn? Kenia kent een grote export van bloementeelt en tuinbouw. Bezoek speciale bloemboerderijen en leer wat er nodig is om die perfecte rode roos te produceren voor Valentijn. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan koffie en thee plantages met rondleiding in de fabriek, zodat u volledig inzicht krijgt in de productie van deze belangrijke inkomstbronnen van Kenia.Doe ’s wild


U laat de auto achter en gaat verder te voet. In langzaam tempo wandelt u de natuur in. Te voet ziet u zoveel meer. Wat dacht u van een 7-daagse tocht over de Afrikaanse savanne met een expert als wandelgids? U kampeert elke avond onder de sterrenhemel in de speciaal voor u opgezette mobiele kampen. Terwijl de zon ondergaat geniet u van een gin-tonic na een dag wandelen. Fantastisch!