let us
be your
guide

U bent hier

Overbrug Venetië

Venetië is een stad in het noordoosten van Italië en staat op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst. Niet verwonderlijk, aangezien de prachtige oude stad gelegen is op 118 kleine eilandjes, gescheiden door water en verbonden door bruggen. De moerassige lagune van Venetië strekt zich uit langs de kust tussen de mondingen van de Po en de Piave Rivieren. Venetië staat bekend om de schoonheid van de omgeving, de rijke architectuur en de vele kunstwerken. De inwoners leven in Venetië zelf of in de stad op het vasteland (Mestre). De stad heeft vele historische bezienswaardigheden, zoals de Rialtobrug, het Dogenpaleis, het San Marcoplein en vele andere prachtige plekken. Het weer is zeer aangenaam het hele jaar door.

Geen rancune in de lagune

Een bezoek aan Venetië is niet compleet zonder een boottocht in de lagune, de oorsprong van de stad. Deze is bij nader inzien verantwoordelijk voor de glorie van de stad. De kanalen en modderbanken beschermen de stad tegen zowel de menselijke alsmede de natuurlijke vijanden.

Da’s pas glaskunst

Opgravingen van 1000 jaar geleden hebben aangetoond dat er toentertijd al aan glaskunst werd gedaan, zowel op Torcello eilanden als in Murano. Mede dankzij de handelsrelaties die de Venetianen hadden met de landen bekend met de oude glas traditie, zoals de Fenix, Syriërs en Egyptenaren. U kunt uw eigen glas blazen in deze unieke omgeving.

De Bacari Tour

De legende gaat dat lang geleden, straatverkopers die wijn verkochten op het San Marcoplein zich met de schaduw van de klokkentoren mee bewogen om de wijn koel te houden. De Venetiaanse uitdrukking 'ver bacara' betekent: eten en drinken in goed gezelschap. En hiervoor is 'vin de bacaro' de perfecte keuze.

O sole mio

De Grote Straat van Venetië is de meest spectaculaire 'snelweg' in de wereld. U vaart in een traditionele gondel langs de meest afgelegen delen en onbekende waterwegen van de stad. Met pittoreske bruggetjes en prachtige bezienswaardigheden. Venetië is gebouwd om vanaf het water bewonderd te worden.

Vogelvlucht over Venetië

Particuliere vluchten per helikopter of sportvliegtuig geven u de kans de meest opvallende uitzichten van Venetië en zijn omgeving te leren kennen; van Basin St Mark's naar de verste uithoeken van de lagune. Of maak een vlucht over de indrukwekkende Dolomieten naar Cortina d'Ampezzo.