let us
be your
guide

U bent hier

Puur Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en betekent 'modderige samenloop van rivieren'. De stad heeft bijna twee miljoen inwoners en kenmerkt zich door een grote diversiteit aan stedelijke bebouwing; van oude koloniale wijken zoals Chinatown en Little India tot aan de moderne en vooral hoge gebouwen, welke sinds de jaren negentig de skyline van de stad bepalen. De stad groeit en ontwikkelt zich in een ongekend hoog tempo. De bekendste gebouwen van Kuala Lumpur zijn de KL Tower en Petronas Twin Towers. Met hun 452 meter zijn zij één van de hoogste gebouwen ter wereld. De stad is een interessante versmelting tussen oud en nieuw. Een imposante skyline met op straat vele markten en koloniale architectuur creëren een stad die een bezoek meer dan waard is. Kuala Lumpur heeft een tropisch regenwoud klimaat; warm en zonnig met af en toe hevige regenbuien, met name van oktober tot maart.

Racen door de stad

De kleurrijke geschiedenis van Maleisië en de verborgen geheimen kunnen het beste te voet ontrafelt worden. Neemt u deel aan een verbazingwekkende race door Kuala Lumpur. Ontdek de complexiteit van de Maleisische cultuur, het erfgoed, het verrukkelijke eten en de vriendelijke lokale bevolking.

Masak - Masak

U dringt door in het hart van de Maleisische keuken en u leert kooktechnieken waarbij u veelal exotische kruiden en specerijen gebruikt. Voorafgaand aan deze uitdaging zal u de zogenaamde 'natte markt' bezoeken. Dit zijn ochtendmarkten (geopend van 6.00 - 09.00 uur 's ochtends) die door de hele stad plaatsvinden en waar voornamelijk vers gevangen vis wordt verkocht.

Pitstop

U neemt een exclusief kijkje achter de schermen op het Internationale Sepang Circuit in Kuala Lumpur. Leer hoe een succesvolle F1 race wordt georganiseerd. Bezoek het backstage leven en ontmoet de coureurs! Op de beste zitplaatsen naast de pitstop maakt u de race van heel dichtbij mee. Een fantastische ervaring waarbij u veel leert over deze fascinerende motorsport.

Sla erop los

Neem een kijkje bij de interactieve expositie in de 'Slakamer' en de Kamer van de Perfectie. Leer hoe het tin bewerkt wordt. U kunt zich daarna zelf uitleven op het tin in een heuse workshop waarbij u gebruik maakt van originele gereedschappen. Na de workshop is het tijd om te genieten van heerlijke cake en broodjes in het lokale café.

Plant uw eigen boom

De gemeente van Kuala Lumpur is vastbesloten de stad groener en schoner te maken. De doelstelling is om elk jaar 30.000 bomen in Kuala Lumpur te planten. De stedelijke plantsoenen en schoonmaakdienst hebben deze plannen tot nu toe succesvol uitgevoerd. Het programma is opgesteld tot en met 2020. Help mee, laat uw groene voetdruk achter en plant uw eigen boom!