let us
be your
guide

U bent hier

Solo in Oslo

Oslo is de hoofdstad van Noorwegen, een prachtig land zowel in de winter als in de zomer. Oslo is de oudste stad van Scandinavië. De stad fungeert als een springplank voor de handel, de financiële industrie en de scheepvaart. Het is tevens een belangrijk centrum voor de visserij in Europa. Oslo is gebouwd op de top van het Oslo Fjord. Wanneer u de Holmenkollen Spring Stadion bezoekt of op het dak staat van de nieuwe spectaculaire opera, kunt u genieten van het prachtige uitzicht. Ook een wandeling over de Aker Hus Brygge aan het water is geweldig. Oslo's nabijheid van water en bergen is ongebruikelijk voor een hoofdstad en biedt de unieke mogelijkheid voor spannende activiteiten in de natuur, waarbij je overnacht in een kosmopolitische omgeving. De beste reisperiode met het oog op de sneeuw zijn december tot april. In de zomermaanden is het er aangenaam warm.

Vlieg als Eddie the Eagle

Test je vliegkunsten uit en neem plaats in de skischans simulator van het ski museum bij de indrukwekkende Holmenkollen Skischans met uitzicht over Oslo en het Oslo Fjord. Bovenaan de Homenkollen-berg is het tijdens de winter mogelijk om op sleeën of speciale tobogans naar beneden te sjezen. Een onvergetelijk snelle tocht!

Hondensleeën & sneeuwscooteren

Op minder dan 20 minuten rijden van het stadscentrum van Olso kunt u in slechts één dag alle wintersport activiteiten uitproberen. Hondensleëen, skiën, snowboarden en sneewscooteren, u kunt het allemaal ervaren! Om warm te blijven en genoeg energie te hebben steken wij onderweg speciaal een knusse BBQ voor u aan.

Zeil mee!

Stap aan boord van een zeewaardig schip of vissersboot bij het Oslo Fjord voor een heus Visfeest. Niet alleen zien we de prachtige omgeving en het bijzondere daglicht gedurende de maanden mei, juni en juli (de zon zal dan nauwelijks ondergaan), maar u kunt heerlijk genieten van de diverse soorten vis, die de kok aan boord zal serveren.

Alleen als ie ijs en ijskoud is

De IJsbar is een unieke plek in Oslo en de enige permanente bar in Noorwegen welke het gehele jaar volledig uit ijs bestaat. Het is er constant minus vijf graden onder nul en het complex is gebouwd uit 50 ton natuurijs uit de Tornerivier. In een stedelijke setting krijgt u een kijkje in de betoverende wereld van de Noordpool. Om u warm te houden krijgt u een thermische jas met capuchon en handschoenen aan.

Zomer in de stad

Geniet van de prachtige groene natuur in de stad gedurende de maanden mei tot en met september. Vlakbij Oslo ligt een uitgestrekt natuurgebied waar jeepsafari's, wandelen, abseilen, sporen zoeken en moutainbiken tot de vele sportieve mogelijkheden behoren.