let us
be your
guide

U bent hier

Tijdloos Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland, één van de Baltische staten. De stad is bijna duizend jaar oud. Tijdens de middeleeuwen heeft het vierhonderdduizend inwoners tellende Tallinn een flinke groeispurt meegemaakt nadat het in 1285 een Hanzestad werd. Wie vandaag de dag Tallinn bezoekt, zal genieten van de sprookjesachtige Middeleeuwse binnenstad, die op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst staat. Tallinn is een moderne stad die hedendaagse technologieën omarmt. Door de ligging aan de Finse Golf kent de stad een gematigd zeeklimaat wat zich kenmerkt door warme zomermaanden en koude winters.

Boswachter, pak me dan!

Bestuur voormalige militaire voertuigen en beleef een echte off-road ervaring midden in de natuur. U zal in teams de uitgezette controlepunten moeten lokaliseren. Niet alleen behendigheid is een vereiste, maar ook oriëntatie vermogen en tactische planning vaardigheden zijn nodig om dit spel te winnen. Elke controlepost is toegankelijk via de bestaande rijstroken, waardoor er geen schade wordt berokkend aan de natuur. Na afloop staat er een lekker bordje ‘verivorst’ voor u klaar.

Te paard in Tallinn 

Op het historische circuit van het Tallinn Hippodrome zal uw rijvaardigheid te paard getest worden. Durfallen krijgen instructies van een professionele jockey, terwijl uw reisgenoten kunnen wedden op de winnaar van de race. De prijsuitreiking vindt plaats aan het einde van de dag onder het genot van een glaasje bubbels en een lekker hapje. 

Let’s go Lada

Op steenworp afstand van Tallinn bevindt zich het Letse Rally Park. Op de langste dubbelspoor baan van Europa met ruim 2 kilometer asfalt kunt u met Lada Rallywagens zo hard scheuren als u maar wilt. Het is natuurlijk het allerleukst om dit te doen tijdens de wintermaanden, wanneer de baan bedolven is onder sneeuw en ijs. Oh, u kunt er uiteraard ook slippen (onder begeleiding dan)! 

Zeilen zoals toen 

Tallinn was de locatie voor de Olympische Zeilregatta in 1980, toen Rusland als gastland functioneerde. Het inmiddels opgeknapte Olympisch centrum en de prachtige jachthaven bevinden zich in de mooie wijk Pirita vlakbij het centrum van de stad. U behoeft niet per sé zeilervaring te hebben; er zal een korte les worden gegeven van de fundamentele zeiltechnieken in de baai van Tallinn. Een lekkere BBQ sluit de dag af.

Sneeuwschoen avonturen

Het is een geweldige beleving om met sneeuwschoenen door de Estse moerassen en bossen te wandelen. Deze zijn anders moeilijk te bereiken of zelfs ontoegankelijk. Een natuurliefhebber neemt u mee door prachtige natuurlandschappen op slechts een korte rit van Tallinn. Spot lokale wilde dieren zoals herten, elanden en wilde zwijnen. Of in ieder geval hun sporen, die makkelijk te vinden zijn in de sneeuw.